Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü

Bu bölüme bağlı olarak Yat İnşaatı programı bulunmaktadır.

Yat İnşaatı programının amacı; Türkiye’de gelişmeye ve biçimlenmeye açık olan yat tasarımı sektöründe tasarım ve teknik anlamda eğitim almış, konusunda uzman, nitelikli teknik eleman yetiştirmektir. Yat İnşaatı programı, Gemi İnşaatı programı müfredatında bulunan derslerden farklı olarak yatlara özel, teknik ve tasarıma dayalı bilgi içermektedir. Ülkemizde özellikle son yıllarda yat tasarımı konusunda çalışan firma sayısı artmakta ve yatlarda iç mekan tasarımına ağırlıklı olarak önem verilmektedir. Programın amacı hızla yükselen bu sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak doğrultuda eğitim vermektir.

Öğrenci Seçme Yerleştirme Sınavı YGS-1 puanı ile öğrenci alacak programda, bölüm öğrencilerinin 4 yarıyıl teorik, uygulamalı ve laboratuar derslerine ek olarak, yat tasarımı yapan tersanelerde staj zorunluluğu da bulunmaktadır. Bu bölümden mezun olanlar, çeşitli kişi ve kuruluşlara ait yat tasarımı yapan tersanelerde görev alabileceklerdir.

Programa henüz öğrenci alımı yapılmamıştır. Kontenjan sayısı 30 öğrenci olacak şekilde eğitim ve öğretime başlaması hedeflenmektedir.

Yat İnşaatı Programı Eğitim müfredatı; Yat İnşaatı programının eğitim müfredatında öncelikle YÖK kriterlerine dikkat edilmekte, yat tasarımı ve inşaatında gerekli görülen eğitim şartları yanı sıra özel sektörle görüşülerek öğrencilerin çalışacakları sektörde ihtiyaç duyacakları bilgiler göz önüne alınarak müfredat hazırlanmıştır.

Dokümanlar